Slachthuis

Afbraakwerken voor Slachthuis gaan van start

We hebben er lang op moeten wachten, maar het startschot voor Slachthuis is nu definitief gegeven: een kleine maand geleden ging de verkoop van het eerste project van start en later deze maand zullen ook de afbraakwerken aan de leegstaande gebouwen op de hoek van de Kalverstraat en de Lange Lobroekstraat van start gaan.

De gebouwen die worden gesloopt, waren vroeger voornamelijk vleesverwerkende bedrijven die na de sluiting van het slachthuis andere oorden opzochten. Eén van de gebouwen die gesloopt worden, is een resterend deel van het oude slachthuis. Het gebouw werd in het verleden al gedeeltelijk gesloopt en wordt vandaag voornamelijk gebruikt als parking.

Oude KBC-kantoor verdwijnt

Aan de kant van de Lange Lobroekstraat wordt ook het gebouw van het oude KBC-kantoor afgebroken. Het leegstaande pand is al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners, want het herinnert hen aan wat ooit was. Toen het kantoor jaren geleden de deuren sloot, was dat een grote klap voor de buurt: met het kantoor verdween immers ook de laatste bankautomaat uit de buurt. Het verlies zindert vooral bij oudere bewoners van de buurt na. Eens het gebouw uit het straatbeeld verdwijnt, kan de buurt het hoofdstuk wellicht definitief afsluiten.

En een nieuw hoofdstuk beginnen… Eens de sloopwerken achter de rug zijn, kan er eindelijk gedacht worden aan de opbouw van de nieuwe buurt. Halverwege volgend jaar wordt immers gestart met de bouw van De Hallen. Tegen eind 2024 zullen daar de eerste nieuwe bewoners hun intrede nemen.

De afbraakwerken aan de oude gebouwen op de hoek van de Kalverstraat en de Lange Lobroekstraat starten half november. Ze nemen vermoedelijk een viertal maanden in beslag.

 

 


Ook interessant

Meer van Slachthuis