AgendaDen Dam

Tweede editie van MAD-circusfestival in Park Spoor Noord

Tussen 11 en 14 april vindt in Park Spoor Noord de tweede editie van het MAD-circusfestival plaats. Verwacht je aan heel wat gedurfde en verrassende circusgekte voor jong en oud: tijdens het vierdaagse festival ontdek je het nieuwste en spannendste circustalent uit Antwerpen, Vlaanderen en ver daarbuiten.

“MAD wil de unieke sfeer van de circusscène zichtbaar maken – voor én achter de schermen”, zo klinkt het bij de organisatie. “We creëren een ontmoetingsruimte tussen circusartiesten en publiek. De bezoeker wordt reisgenoot, gaat op ontdekking, krijgt een blik achter de schermen, en wordt deel van de circuswereld. Een universum vol energie en goesting, waar risico nooit veraf is. Een wereld die gastvrij, open, eerlijk en vrij is.”

Programma vol leuke voorstellingen

“We serveren voorstellingen die een breed publiek beroeren én hebben een zwak voor innoverend materiaal, van eigenzinnige artiesten die hun nek durven uit te steken.” Tijdens het festival staan internationale voorstellingen van Circus Ronaldo en het Australische Circa op het programma. Die vinden plaats in de witte tent. Daarnaast zijn er ook gratis voorstellingen in open lucht: je kan er Salement Cirque en Compagnie Rhizome aan het werk zien. De Open Circus Stage biedt een free podium aan jong circustalent. Ook in Buurtcentrum Elegast zal er een voorstelling zijn.

 

(afbeelding: MAD-festival – Circus Ronaldo)

Internationale circusconventie

Het festival wordt gekoppeld aan de internationale circusconventie van Ell Circo D’ell Fuego, waarop jong circusgeweld via introductielessen, specialisatieworkshops, technische trainingen en artist talks kan proeven van de circusgekte. Jonge acrobaten, jeugdcircussen en (semi)professionele circusartiesten kunnen zich er op hun eigen niveau bekwamen, omringd door docenten van circusateliers en hogescholen. Zo leggen jonge makers meteen het eerste contact voor mogelijke toekomstige samenwerkingen.

Meer over het programma van MAD-circusfestival en de circusconventie in Park Spoor Noord vind je op madfestival.be.

 

 


Ook interessant

Meer van Agenda