Den Dam leeft

Hotspot op den Dam: Bart-à-Vin

Wereldberoemd op den Dam, en stilaan ook daarbuiten. Twee jaar geleden noemde Gazet van Antwerpen het gezellige Bart-à-Vin nog één van de best bewaarde geheimen van ’t Stad. Anno 2022 pronkt het authentieke wijnrestaurant met een koksmuts in Gault-Milliau en staat het op de radar van Michelin. Een geheim kan je dus ’t bezwaarlijk nog noemen.

De Bart in Bart-à-Vin is zaakvoerder Bart Adriaenssens. Samen met chef Tom Vanderborght serveert hij een klassieke maar eerlijke Franse brasseriekeuken. De menukaart is beperkt, maar staat voor uitgepuurde perfectie. Adriaenssens en Vanderborght zweren bij dagverse seizoensproducten en regelmatig wijzigende suggesties. Wel vast op de kaart: kort gebakken steak tartare met gekookte aardappelen en een warme groentensalade. De signature dish van chef Vanderborght en hét gerecht dat Bart-à-Vin op de kaart heeft gezet.

Als wijnrestaurant heeft Bart-à-Vin natuurlijk ook een uitgebreid assortiment wijnen. Een wijnkaart is er niet, maar sommelier Adriaenssens helpt je met veel plezier om de juiste keuze te maken uit zo’n 200 voornamelijk Europese wijnen. De zaakvoerder kreeg zijn wijnopleiding aan het gerenommeerde Lycée Viticole van Montpellier en is dus als geen ander in staat om de gerechten van chef Tom te koppelen aan de juiste wijnen.

Bart-à-Vin is een klein restaurant dat aandoet als een authentieke en gezellige Franse bistro. De art-decosfeer met kleurrijke muurtegels zijn een herinnering aan de oude varkensuitsnijderij die hier 100 jaar geleden de deuren opende. Ook de overgebleven vleeshaken houden de herinnering aan de voormalige slagerij in stand. Het resultaat is een nostalgisch interieur met een aparte, maar knusse gezelligheid.

Wil je een keer de benen onder tafel schuiven in Bart-à-Vin? Vergeet niet te reserveren. Het restaurant heeft slechts plaats voor 20 personen.

Bart-à-Vin (Lange Slachterijstraat 3-5, Antwerpen) is enkel open op weekdagen.

 


Ook interessant

Meer van Den Dam leeft