Den Dam

Heb jij al een exemplaar van de Damnation-kalender?

DJ Pierre Wheelchair (foto: Adel Setta)

In samenwerking met Archipel en de Damwijk brengt Rooftoptiger de Damnation 2022-kalender uit. De kalender is een ode in A3-formaat aan de fijnste en meest veelzijdige wijk van ’t Stad en portretteert enkele echte Dammenaars.

Behalve prachtige portretten bevat de kalender ook inspirerende verhalen van bewoners, zoals dat van DJ Pierre Wheelchair, die de cover siert. Pierre is al vier jaar huis-dj van den Dam, dat een belangrijk deel uitmaakt van zijn leven. “Ik ben al vijftig jaar bezig met muziek. Op Archipel hebben ze mijn scooter gepimpt met een muziekbox en nog wat extra accessoires. Zo kan ik muziek rondbrengen en alle mensen rondom mij laten dansen.”

Pierre verhuisde op zijn zesde naar de buurt. Hij woonde er 62 jaar, maar recent is hij noodgedwongen verhuisd naar de Luchtbal. Daar vond hij een appartement dat groter is en beter afgestemd op zijn behoeften. “Den Dam en daar op café gaan, ga ik toch wel missen. Net als de bankjes. De mensen moeten buiten komen en met elkaar praten. Dat is in ieder geval iets wat ik in mijn nieuwe wijk meteen ga oppakken.”

De Damnation-kalender met het verhaal van Pierre en vele andere Dammenaars, kost 15 euro. De opbrengst wordt integraal opnieuw in de buurt gestoken. Wie nog een exemplaar wil bemachtigen, moet wel snel zijn. De meeste exemplaren zijn de deur uit, maar er zijn er nog enkele beschikbaar.

Bestellen kan per mail aan damnationkalender@gmail.com.


Ook interessant

Meer van Den Dam