ProjectenSlachthuis

Tweede fase van Groene Poort vervroegd gelanceerd

rendering van project Groene Poort in de nieuwe buurt op de Slachthuissite

Groene Poort, het eerste residentiële project in de nieuwe groene stadsbuurt op de vroegere Slachthuissite, is al aan fase 2 toe. Wegens grote interesse in de energiezuinige nieuwbouwwoningen, stelt projectontwikkelaar Triple Living vervroegd een selectie nieuwe appartementen voor.

“Dit project is de laatste grote stadsontwikkeling in Antwerpen”, legt Kristof Schellekens van Triple Living uit. “Misschien verklaart dat de grote interesse. Weet je, het aanbod aan energieperformante nieuwbouwappartementen is klein, en de vraag groot, zeker in tijden waarin de energieprijzen zo onvoorspelbaar zijn. Om in te spelen op de grote interesse en omdat de verkoop heel snel gaat, hebben we besloten om vervroegd een nieuwe selectie appartementen binnen het project Groene Poort beschikbaar te maken voor verkoop.”

rendering van project Groene Poort in de nieuwe buurt op de SlachthuissiteBijkomende factor in het verkoopssucces zijn ongetwijfeld de gunstige aankoopvoorwaarden. “Omdat Groene Poort deel uitmaakt van het grootschalige reconversieproject van de voormalige stedelijke slachterijen, betalen kopers een verlaagd btw-tarief van 6% op de bouwkosten”, aldus Schellekens. “Daarnaast betrekken ze een hyperperformant nieuwbouwappartement met energielabel A, met een zeer beperkt en stabiel energieverbruik. Dankzij de nieuwbouwgarantie weet je dat je de komende tien jaar niet voor grote werken of onverwachte kosten komt te staan.”

Ook benieuwd naar de nieuwe woningen in onze buurt? Neem een kijkje op de website van Groene Poort.


Ook interessant

Meer van Projecten