AgendaDen Dam leeftSlachthuis

Paardenshow Cavallo Gitano komt naar de Slachthuissite

foto van de artiesten van Cavallo Gitano
De artiesten van Cavallo Gitano

Tussen 28 oktober en 13 november strijkt de reizende paardenshow Cavallo Gitano neer op de Slachthuissite. Op de plek waar tot voor kort de BabelBühne stond, kan je twee weken lang genieten van een magische voorstelling met livemuziek, dans, acrobatie en heel veel prachtige paarden. Eén van de artiesten in het gezelschap, West-Vlaming Warre Baes, vertelt ons wat we mogen verwachten.

foto van een paardenshow van Cavallo Gitano

“We zijn een internationaal gezelschap met artiesten uit België, Italië, Spanje en zelfs Argentinië. Elk van ons is al op jonge leeftijd in het artiestenleven gestapt. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten, interesses en sterktes, maar één ding hebben we allemaal gemeen: een passie voor paarden.”

Wat mogen we verwachten van de show?

“De voorstelling duurt ongeveer twee uur. We hebben ze zo opgesteld dat zowel jong als oud ervan kan genieten. Cavallo Gitano gaat over een oude zigeunerfamilie die door weer en wind van het ene dorp naar het andere reist om mensen te betoveren met hun straffe kunsten. De show is een mix van magische vrijheidsdressuur, klassevolle hogeschool, spectaculaire voltige, maar ook muziek, dans, acrobatie en humor. We hopen dat iedereen die komt kijken, even kan wegdromen in ons verhaal. Dat ze even alle zorgen vergeten en kunnen genieten van een prachtige voorstelling.“

Jullie werken in de voorstelling met een tiental paarden. Dat is niet simpel, vermoed ik?

“Nee, helemaal niet. Een theatervoorstelling met mensen maken is al niet simpel, maar een voorstelling met paarden maken is nog veel moeilijker. Behalve met onze acts zijn we ook voortdurend bezig met de verzorging van onze paarden. Hun gezondheid staat altijd op de eerste plaats. Gelukkig hebben we met zijn allen zo’n goeie band dat het ons lukt. We zijn niet enkel artiesten die samenwerken. We zijn ook vrienden en familie onder elkaar, en ik denk dat je dat tijdens de voorstelling kan zien.”

Bedankt voor het gesprek, en succes met de voorstellingen.

Cavalli Gitano speelt van 28 okober tot en met 13 november op de Slachthuissite.


Ook interessant

Meer van Agenda