Den Dam

Hotspot op den Dam: Filet d’Anvers

Wist je dat je op den Dam één van de bekendste vleesrestaurants van ’t Stad vindt? Niet verwonderlijk, gezien de geschiedenis van de buurt, maar toch opmerkelijk: Filet d’Anvers is al meer dan dertig jaar een gevestigde waarde in de buurt en ver erbuiten.

Specialiteiten van het huis zijn de paardensteak en steengrill. Die wordt aan een temperatuur van zo’n  400° aan tafel gebracht, zodat klanten hun eigen stukjes vlees kunnen bakken. De ideale – en gesmaakte – food sharingformule voor een gezellige avond uit.

Zaakvoerder Steve Vancauwenberghe heeft ook een goed draaiende samenwerking met het vlakbij gelegen Sportpaleis. Wie daar naar een optreden gaat kijken, kan tevoren lekker eten in Filet d’Anvers en wordt na de maaltijd met de shuttlebus aan de concertzaal afgezet. Lekker handig. Ook omgekeerd gebeurt het wel eens dat artiesten bij Steve en chef Eric Storms komen smullen. Eind vorig jaar nog bestelde wereldster Diana Ross in de Antwerpse topzaak twee malse stukjes filet pur. Om mee te nemen, want met de aanslagen van 2016 in het achterhoofd, reed ze liefst zo snel mogelijk door naar de volgende bestemming. Maar niet zonder een biefstukje of twee, dus.

Filet d’Anvers bevindt zich in de Lange Lobroekstraat, nummer 57. De zaak is open van woensdag tot en met zondag, telkens tussen 18 uur en 21 uur. Op vrijdag sluit de zaak een uurtje later.


Ook interessant

Meer van Den Dam