Den Dam

Laat je eens rondleiden op den Dam

Wil je onze buurt ook eens door de ogen van een echte stadsgids zien? Laat je dan eens rondleiden door de mensen van Antwerpen SurplAce, een initiatief van stadgids Joris De Bleser en enkele van zijn voormalige studiegenoten.

Antwerpen SurplAce organiseert thematische wandelingen van ongeveer 50 minuten in de hele stad. Zo is er onder meer de Antwerpse spreekwoordenwandeling, een tocht langs de street art van Berchem of een rondleiding die opgehangen is aan de vele dierenbeelden in de stad. En dus ook de rondleiding in onze buurt: Den Dam, wijk in verandering.

De afgelopen decennia is er in onze buurt al veel gebeurd, te beginnen met de opening van Park Spoor Noord in 2008/2009. “Antwerpen verandert overal erg snel,” aldus De Bleser, “maar nergens gaat het zo vlug als op den Dam. Kijk alleen al naar de bevolkingscijfers. Dat cijfer neemt voor den Dam gestaag toe, en dan moet de vernieuwde slachthuissite nog worden bevolkt.”

De rondleiding begint aan de Hardevoortschool in Park Spoor Noord. Terwijl je met de gids door de buurt wandelt, ontdek je wat er nog rest van het oude gehucht Dambrugge en leer je hoe de wijk er in de toekomst zal uitzien.

Een rondleiding kost 75 euro voor groepen tot 15 personen en kan geboekt worden via de website van Antwerpen SurplAce.


Ook interessant

Meer van Den Dam