Den Dam leeft

Noorderlichtparade trekt weer door den Dam

Affiche van de Noorderlicht parade op den Dam

Goed nieuws voor wie houdt van muziek, dans theater en beeldende kunst: op donderdag 30 november trekt de gekende Noorderlichtparade weer door de straten van den Dam. Het belooft opnieuw een fantastisch buurtspektakel te worden!

Noorderlicht wordt georganiseerd door de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de AP Hogeschool Antwerpen. Met ook nog de steun van district Antwerpen creëren ze met ‘Noorderlicht’ een artistiek evenement voor en samen met de bewoners en organisaties van de kleurrijkste wijk van Antwerpen.

Het thema van deze editie is “Eerder, Later”, een poëtisch gegeven dat uitzonderlijk goed past bij een buurt vol geschiedenis, die de komende jaren een ingrijpende metamorfose zal ondergaan.

Eerder slaat op wat er vroeger was.
Later wat er nu of morgen mee gebeurt.”

Deelnemen is gratis

Wie wil deelnemen aan de parade: vanaf 18 uur wordt er verzameld in de Kerkstraat en de wandeling start om 18.30 uur. Deelname is gratis en inschrijven niet nodig. De Noorderlichtparade wordt vanaf 21 uur afgesloten met een gezellig buurtfeest in het Oud Badhuis.


Ook interessant

Meer van Den Dam leeft