Den Dam leeft

Mobiele koffiebar Kasette Koffie overwintert op den Dam

Anno 2021 is een buurt pas trendy als ze een hippe koffiebar heeft, moet Reuben Vermoet gedacht hebben. Met de koude wintermaanden in het vooruitzicht reed hij zijn mobiele koffiebar Kasette Koffie tot in een opslagplaats in de Samberstraat, waar hij de komende maanden op maandag, dinsdag en vrijdag heerlijke specialty coffee serveert.

“De koffiebar is het nieuwe bruine café.”

“Ik weet dat er op den Dam nog geen echte koffiebar is”, legt Reuben uit. “Dat is jammer, want elke zichzelf respecterende buurt heeft een goeie koffiebar nodig. Als je ’t mij vraagt, is de koffiebar het nieuwe bruine café. Je merkt trouwens aan veel dingen dat het niet meer lang zal duren vooraleer den Dam een bruisende buurt wordt. Ik vind het een hele aangename omgeving omdat het hier nog rustig is en toch dichtbij de stad.”

Hoe ben je hier terecht gekomen?

“Drie dagen per week werk ik in Kolonel & Reede, een koffiebar vlakbij het nieuwe Prizeotel aan de Tunnelplaats. Eén van de vaste klanten, Denis, huurt een pand in de Samberstraat en stelde me voor dat ik met mijn mobiele koffiebar in de garage zou komen staan. Een dak boven mijn hoofd in de koude regen- en sneeuwmaanden: daar hoefde ik geen twee keren over na te denken.”

Hoop je op termijn vaste voet aan de grond krijgen op den Dam?

“Ik ken het hier nog niet zo goed, maar na enkele weken is het me al duidelijk dat den Dam echt een gemeenschap op zich is. Een buurt met een leuke mix van mensen, en dat vind ik wel fijn. Zoals het er nu voor staat, geloof ik erg in de buurt en wat er de komende jaren staat te gebeuren. Ik zie het absoluut zitten om hier een vaste koffiebar te openen.”

Vertel eens wat meer over Kasette Koffie. Hoe is het allemaal begonnen?

“Tijdens de coronacrisis begon ik eraan te denken om iets van mezelf op te starten. Zo is Kasette Koffie ontstaan, een mobiele koffiebar die ook in pandemische tijden open kan blijven. Tijdens de tweede lockdown heb ik twee wintermaanden aan het Middelheimziekenhuis gestaan om gratis koffie te maken voor het personeel en nu sta ik tot januari hier, in een garage in de Samberstraat. Ik hoop dat er veel buurtbewoners langskomen, want ik kijk ernaar uit om de buurt en de mensen beter te leren kennen.”

Vanwaar eigenlijk de naam Kasette Koffie?

“De naam verwijst naar de gele cassettespeler waarop ik vroeger muziek beluisterde, een Sony Walkman Sports. Zo maak ik meteen duidelijk dat in mijn wereld koffie en muziek nauw met elkaar verbonden zijn. Ik ben altijd al bezig geweest met muziek. Ik maak zelf elektronische muziek en wil dit op termijn graag implementeren in de bar. In de toekomst wil ik de koffiebar combineren met livemuziek en dj-sets.”

Laatste vraag: waarom moeten mensen bij je langskomen? Wat heb je ze te bieden?

“In de eerste plaats: heerlijk koffie. De specialty-bonen die ik gebruik komen van bij Kolonel Coffee en van Andy Roasters. Dat is de huisblend van Butchers Coffee. Elke maandag vind je bij mij de allerbeste cheesecake die je in de wijde omtrek kan vinden. Daar ben ik zo zeker van dat ik het als tattoo op mijn arm heb gezet. Behalve cheesecake is er ook ander zelf gemaakt gebak en op vrijdag waag ik me weleens aan vegan gebak.”

Redenen genoeg om eens te passeren. Bedankt voor het gesprek!

Tot januari vind je Kasette Koffie in de garage van Samberstraat 7. De koffiebar is maandag, dinsdag en vrijdag open van 8u tot 16u.

 

 


Ook interessant

Meer van Den Dam leeft