Den Dam

Heel de zomer BabelFestival op den Dam

De zomer op den Dam is plots nog een pak rijker en kleurrijker geworden, want tijdens de maanden juli, augustus en september wordt op de Slachthuissite het BabelFestival georganiseerd. Tijdens het festival staat de bekende BabelBühne in het teken van verhalen, muziek, film en poëzie. Er zal ook een volkskeuken zijn.

Het BabelFestival wordt georganiseerd door het Antwerpse kunstenaarscollectief Rooftoptiger, dat zijn uitvalsbasis heeft in de vroegere slachthuishallen op den Dam. Onder de noemer Archipel doen die hallen in afwachting van een nieuwe bestemming dienst als gezamenlijke creatieve werkruimte voor zo’n 35 ambachtslieden en kunstenaars. Waaronder dus ook Rooftoptiger.

Divers programma

Voor het BabelFestival slaat Rooftoptiger de handen in elkaar met dichteres Maud Vanhauwaert. De focus tijdens het zomerfestival ligt dus voornamelijk op literatuur. Zo zullen er poëzienamiddagen worden georganiseerd en verhalen voor kinderen verteld worden, maar er is ook ruimte voor concerten en openluchtfilms. En natuurlijk wordt de diversiteit van de buurt ook culinair uitgespeeld tijdens BabelBouf, de wereldse volkskeukens.  “We brengen een divers programma waarin ieder zich kan terugvinden en je hebt een zomer lang om deze unieke plek te ontdekken”, aldus Sara Dandois van Rooftoptiger in een interview met HLN. “We willen de diversiteit in de wijk omarmen en in al haar rijkdom uitspelen. Iedereen komt hier samen, buurtbewoners en buitenlandse gasten, anderstalige nieuwkomers en echte Sinjoren, poëzieliefhebbers en ongeletterden, jong en oud, academici en werkzoekenden, grote dromers en kleine knutselaars.”

Meer weten over het programma van het Babelfestival? Neem gerust een kijkje op rooftoptiger.be.

 


Ook interessant

Meer van Den Dam