ProjectenSlachthuis

AP Hogeschool Antwerpen bouwt nieuwe campus op Slachthuissite

De Antwerpse AP Hogeschool gaat een innovatieve campus bouwen op de Slachthuissite. De nieuwe campus, die niet zo ver verwijderd is van de bestaande campus aan Park Spoor Noord, wordt een duurzame hightechcampus die onderdak zal bieden aan zo’n 3500 studenten in de STEM-opleidingen van de hogeschool.

“De nieuwe duurzame campus zal onderdak bieden aan onze innovatieve hightechopleidingen,” legt algemeen directeur Pascale De Groote uit. “Het wordt een unieke combinatie van industrie en IT, design en media.”

Campus Hallenplein

De bijna-energieneutrale campus verrijst aan het toekomstige, centrale Hallenplein en zal ook de eerste van de twee overgebleven grote slachthuishallen hergebruiken. “De locatie past helemaal in de visie van onze hogeschool: de stadsontwikkelingsplannen die nu op tafel liggen zullen het gebied de komende jaren veranderen in een levendige wijk. Reken daarbij de overkapping van de Ring die ervoor zal zorgen dat onze campus Hallenplein midden in een groene zone ligt.”

De hele campus wordt zo’n 22.000 vierkante meter groot en zal naar schatting 77 miljoen euro kosten. Tegen 2024 moeten de eerste studenten er aan de slag kunnen.

 


Ook interessant

Meer van Projecten