Slachthuis

Akkoord over aanpassing van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Slachthuis

Nadat projectontwikkelaar Triple Living in 2019 de Slachthuissite in handen kreeg, knoopte het gesprekken aan met het Damcomité. Dat was immers niet akkoord met de bestaande plannen voor de ontwikkeling van de Slachthuissite, het Noordschippersdok en het Lobroekdok, en had bij de Raad van State een vernietiging van het ruimtelijk uitvoeringsplan gevraagd. Na maandenlang onderhandelen zijn de twee partijen tot een overeenkomst gekomen over een aanpassingen van het plan.

“We zochten het voorbije jaar op een constructieve manier naar oplossingen,” aldus het Damcomité in een persbericht. “Met AG Vespa kwam ook de stad mee in het gesprek. We zijn tot aangepaste plannen gekomen waar alle betrokken partijen achter staan.”

Meer groene ruimte

De grootste wijziging gebeurde op het vlak van groene ruimte. De totale hoeveelheid groenruimte vergroot van 30.545 m² naar 39.603 m². Zo wordt de minimumrichtlijn van 4 vierkante meter per inwoner ook tussen de Slachthuislaan en de spoorweg behaald.

Behalve meer groen wordt er in de gewijzigde plannen ook extra ingezet op mobiliteit en sociaal wonen. Er komen onder andere zeven doodlopende en lusvormige straten en een groene wandelboulevard die de hele wijk doorkruist.

Bovendien worden er even veel sociale woningen gebouwd als er door het project verdwijnen.

Nota voor de herontwikkeling van de Slachthuissite goedgekeurd

Vandaag keurde het college ook de nota voor de herontwikkeling van de Slachthuissite, het Noordschippersdok en het Lobroekdok goed. Het dient als kader voor de herontwikkeling van zowel van de publieke ruimte als van de nieuwe gebouwen. Er komen drie thema’s in aan bod: groen, mobiliteit en sociaal en betaalbaar wonen.


Ook interessant

Meer van Slachthuis