Slachthuis

Werken aan publieke ruimte in de Slachthuisbuurt gestart

Vorige week gaf schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder het startschot voor fase 1 van de werken aan de publieke ruimte in de nieuwe Slachthuisbuurt. Ze werkte – met een graafmachine – eigenhandig het voormalige scoutslokaal tegen de grond, dat plaats moet maken voor een nieuwe straat.

Die nieuwe straat, die Twee Stierenstraat zal heten, wordt de nieuwe toegangspoort tot de Slachthuisbuurt. De straat, die een groene berm en een veilige opsplitsing tussen auto- en fietsverkeer krijgt, leidt naar het nieuwe Vetten Osplein, dat het centrale plein voor de buurt wordt, met veel groen en ruimte voor de plaatselijke horeca. Waar momenteel de Kalverstraat ligt, komt in de toekomst een groot park met ruimte voor sport, spel en ontspanning.

“Het project van bijna 40.000 m² groene ruimte zal een enorme impuls aan het gebied geven”, aldus de schepen op haar instagrampagina, “waardoor de Slachthuissite zal evolueren naar een sterk vergroend en gezellig nieuw stadsdeel.”

Meer lezen over de plannen voor de publieke ruimte in de Slachthuisbuurt? Check dit artikel over het definitief ontwerp.

Meer weten over het eerste residentiële project in de buurt, dat vlak aan het nieuwe Vetten Osplein zal liggen? Neem een kijkje op de website van Groene Poort.


Ook interessant

Meer van Slachthuis