AgendaDen Dam

‘Damstories’: wandel eens door de geschiedenis van de Damwijk!

Damstories brengt het verhaal van de Damwijk in een prachtige theatrale wandeling door de buurt. Een wandeling met projecties, theater en muziek over de geschiedenis én de toekomst van de buurt, geschreven op basis van echte verhalen van bewoners.

De regie van Damstories is in handen van Peter De Graef, in samenwerking met RooftopTiger, Tulpa & Meneer Zee. De voorstellingen vinden plaats op 13, 14 en 15 oktober. Tijdens de voorstelling wandel je met een gids van café Moby Dick tot aan het later te openen MiniMuseum aan het Damhof. Tijdens de wandeling krijg je een hoofdtelefoon met de verhalen van buurtbewoners over vroeger en zie je projecties van oude foto’s op de gevels. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur.

Tickets voor de voorstellingen kan je bestellen op de website van Archipel. Vanaf de derde week van januari zal de wandeling beschikbaar zijn als audiotour die je zelfstandig kan doen. Het MiniMuseum aan het Damhof zal dan ook openen.

MiniMuseum als archief van wat was en wat komen zal

Het MiniMuseum is een omgebouwde trailer, een soort van tijdscapsule waarin een schat aan verhalen en foto’s van vroeger tot nu wordt tentoongesteld. Het is een groeiend archief, dat vanaf de opening een jaar lang mag groeien dankzij de input van buurtbewoners. Met het Minimuseum wil de buurt afscheid nemen van wat was, en de deuren openzetten voor een nieuwe, hopelijk even rijke, toekomst.

Bestel hier je tickets voor Damstories.


Ook interessant

Meer van Agenda