Agenda

Wildplukwandeling op den Dam

Het nieuws is misschien wat ondergesneeuwd – heb je ‘m? – door de komst van de Ronde van Vlaanderen, maar tijdens het weekend van 2 en 3 april is er ook op den Dam heel wat te beleven. Katrijn van den Eeckhout van Postelein organiseert er immers een heuse wildplukwandeling en er zijn nog plekjes vrij.

Een wildplukwandeling op den Dam? Het lijkt misschien absurd, maar het kan. “De stad is een ideale uitvalsbasis om planten te leren kennen”, aldus van den Eeckhout. Tijdens de wandeling laat ze aan deelnemers zien welke eetbare planten er in onze omgeving groeien. Op die manier leer je om op een andere manier te kijken naar wat er onder je voeten groeit, en wat je met al die planten en kruiden kan doen.

Deelnemers worden uitgenodigd om een glazen pot met deksel, een lepel, een mesje en een snijplank mee te brengen, want na de wandeling gaan jullie aan de slag met jullie vondsten. Samen maken jullie een eigen wilde picknick.

De wandeling vertrekt bij Buurtwerking Elegast, telkens om 10u. Zin om mee te doen? Deelnemen kost 15 euro. Tickets zijn te verkrijgen bij het Oude Badhuis of via deze link.


Ook interessant

Meer van Agenda