AgendaDen Dam leeft

Archipel opent nieuwe galerieruimte tijdens Antwerp Art Weekend

Het jaarlijkse Antwerp Art Weekend staat voor de deur. Voor de tiende keer al staat de Koekenstad een heel weekend (16 – 19 mei) in het teken van hedendaagse kunst. Overal in de stad zetten kunstenaars de levendige Antwerpse art scene in de kijker. Ook op den Dam valt er weer vanalles te beleven. Onze vrienden van kunstenwerkplek Archipel en kunstenaarscollectief Rooftoptiger organiseren hun nieuwste groepstentoonstelling K.A.D.E. en openen tijdens het kunstfestival een gloednieuwe galerieruimte. Allen daarheen!

De naam van de expo – K.A.D.E. – staat voor Kunst Aan Den Engie en verwijst naar de plek waar de tentoonstelling plaatsvindt: de voormalige Engie-site aan het Lobroekdok. De locatie is ook de inspiratie geweest voor de expo: enerzijds symboliseert de kade met zijn bakstenen overstrook een historische en verbindende plek van handel en ontmoetingen, anderzijds is ook het vroegere gebruik van de site – energie – en de veranderende omgeving voor veel kunstenaars een thema.

Sinds de zomer van 2023 hebben zo’n 30 kunstenaars uit verschillende achtergronden in de voormalige Engie-gebouwen hun werkplek geïnstalleerd. Tijdens de tiende editie van Antwerp Art Weekend openen ze met K.A.D.E. ook een nieuwe permanente galerieruimte. Daar zullen maandelijks nieuwe expo’s plaatsvinden van oude en nieuwe leden van Archipel. Verwacht je zoals vanouds aan een eclectische mix van multidisciplinaire werken, heel wat locatiespecifieke kunst en tonnen verwondering.

Antwerp Art Weekend 2024 vindt plaats in heel de stad, van donderdag 16 mei tot en met zondag 19 mei 2024. De expo K.A.D.E. is het hele weekend geopend van 10 uur tot 18 uur en tijdens het kunstenweekend worden er in Archipel heel wat performances en workshops georganiseerd. Bekijk het overzicht op de site van Antwerp Art Weekend.


Ook interessant

Meer van Agenda