Den Dam leeft

Restaurant Bitterpeeën, culinaire klassieker op den Dam

Afbeelding van het raam van restaurant Bitterpeeën
(foto: website Bitterpeeën)

Al sinds 1995 is restaurant Bitterpeeën, genoemd naar het Antwerpse woord voor cichorei en geïnspireerd door de voormalige cichoreifabriek aan de overkant van de straat, één van de culinaire hotspots van onze buurt. Het populaire restaurant groeide in de loop der jaren uit tot één van de klassiekers van de stad. Terecht, als je ’t ons vraagt.

Jaren geleden nam zaakvoerder Dimitri Van Coillie het restaurant over van zijn vader Eddy, die het bijna 30 jaar geleden opstartte. Het hele interieur ademt nostalgie en retro uit en vormt de ideale combinatie van bruine kroeg en klassiek restaurant. “Gemoedelijkheid is hier de norm”, aldus Van Coillie op de website. “Laat u echter niet misleiden door de retro-look van het interieur. De gerechten die wij presenteren, zijn eigentijds en kwalitatief hoogstaand. Klanten die Bitterpeeën voor de eerste maal bezoeken, keren zeker nog een keer terug.”

Bollekes van den Dam

Het populairste gerecht op de kaart zijn wellicht de Bollekes van den Dam. De traditionele balletjes in tomatensaus zijn het uithangbord van de zaak en worden meermaals per dag met veel charme en op eigen wijze geserveerd. Hoewel de menukaart klassiek oogt, is de keuken van Bitterpeeën dat allerminst. Kwaliteitsvol en eigentijds, zo kan je ze misschien nog het best omschrijven. Hier kan je nog mergpijp en kalfsniertjes (de Rognons de veau Dijonaise) eten, en alles wordt in huis bereid: van fonds voor sauzen tot mayonnaise en ijs. Zelfs de paling wordt in huis gerookt.

Bitterpeeën Live

Bitterpeeën heeft verschillende zalen die afgehuurd kunnen worden voor privéfeesten of meetings met diner. Op regelmatige tijdstippen organiseert het restaurant een Bitterpeeën Live-avond. De Live-events zijn onvergetelijke ambiance-momenten, met een driegangenmenu en een optreden van een Belgische artiest. In het verleden kon je hier onder meer Mama’s Jasje en Gunther Neefs aan het werk zien.

Bitterpeeën (Ijzerlaan 26, Antwerpen) is van dinsdag tot en met vrijdag open voor lunch en diner. Op zaterdag wordt er enkel diner geserveerd. De wekelijkse sluitingsdagen zijn zondag en maandag.


Ook interessant

Meer van Den Dam leeft