Den DamDen Dam leeft

Hotspot op den Dam: Caravan

(foto: Caravan)

Wie Damplein zegt, denkt meteen aan de Caravan. Om maar te zeggen: Caravan is echt wel een gevestigde waarde in het Antwerpse restaurantwezen. Al sinds 2009 vinden mensen hun weg naar de gezellige ontbijt- en brunchplek en wij hebben zo’n lichtbruin vermoeden dat nog wel enige tijd zo zal blijven.

Welkom op den Dam

“Welkom op den Dam”, staat er in grote letters op de site. Dat gevoel krijg je meteen wanneer je de zaak op de hoek van het Damplein binnenwandelt. Hier voel je je meteen welkom. Uitbaters Nathalie en Kristel, die elkaar tijdens hun studies leerden kennen, ontvangen je in hun eigen gecreëerde oase van rust, een plek waar je de tijd kan en mag nemen om te genieten van je kop koffie of je ontbijt. (Wie een plek in de cosy zithoek heeft bemachtigd, wil die allicht niet snel weer afgeven.)

De uitgebreide menukaart staat boordevol verse, huisgemaakte gerechten. Van verse soep en havermoutpannenkoekjes tot shakshuka en een wrap met humus en zoetzure rode kool. Onze lunchfavoriet? Het broodje halloumi met auberginecrème en tomatenchutney, bij voorkeur in het najaarszonnetje op het terras. Genieten!

Caravan is elke dag, behalve dinsdag, open van 9u. tot 15u.


Ook interessant

Meer van Den Dam