Den Dam leeft

Een nieuw leven voor bekende Café Commercial

Foto van café commercial
(Foto: Café Commercial)

Als oudste kroeg van de buurt, was Café Commercial decennialang een begrip in den Dam. Wie hield er niet van de ongedwongen en volkse sfeer, het authentieke en huiselijke interieur uit de jaren stillekes en de heerlijk getapte pintjes? Toen het café drie jaar geleden sloot, liet het een leegte achter bij de buurtbewoners, voor wie Café Commercial een icoon was.

Enter Davy Schellemans, chef en uitbater van het nabijgelegen restaurant Veranda. Hij geeft het legendarische Café Commercial een nieuw leven en opent er deze week zijn tweede restaurant. Zelfde interieur, zelfde volkse sfeer, maar gloednieuwe invulling. Leve Café Commercial!

Authentieke sfeer

Foto van café commercial

(Foto: Café Commercial)

“Café Commercial was vroeger een echt volkscafé dat de buurt samenbracht en waar de hoge piefen van de slachthuizen ook een pint kwamen pakken”, vertelde Schellemans eerder deze week in een interview met Gazet van Antwerpen. “Dat gevoel wil ik niet wegnemen.” Aan het interieur is daarom niet veel veranderd. Er werd een moderne keuken geplaatst en de toiletten zijn helemaal vernieuwd, maar voor het overige werd de sfeer van weleer in ere hersteld. Zelfs de neonverlichting aan het plafond en de kanten gordijntjes hangen er weer.

Eenvoudig en à la carte

Her en der werd er al weken gespeculeerd over het vernieuwde Café Commercial. Zou het een pastarestaurant worden, of een tapabar? Het wordt geen van beide. Hoewel er altijd pasta op het menu zal staan, opent Café Commercial als een laagdrempelig à la carte-restaurant met een twaalftal gerechten. De focus ligt op lokale, seizoensgebonden producten die de chef op een frisse en eigentijdse manier brengt. “Er zullen zeker vier huisgemaakte pasta’s op de kaart staan”, aldus Schellemans in bovenstaand interview, “maar het is niet de bedoeling om er een Italiaans restaurant van te maken. Ik kan hier evengoed gerechten serveren die ik thuis voor mijn kinderen kook.”

Ondanks de losse en ongedwongen sfeer die Café Commercial wil uitstralen, wordt er in eerste instantie wel gewerkt met reservaties voor het eten.

Café Commercial opent op 8 november de deuren. Van donderdag tot en met zondag kan je er dineren. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de keuken ook open voor lunch. Reserveren kan via de website van het restaurant.


Ook interessant

Meer van Den Dam leeft