Den DamDen Dam leeft

Hotspot op den Dam: Veranda

Al lang voor de verhuis naar den Dam was restaurant Veranda een van de populairste restaurants in Antwerpen. Toen de uitvalsbasis nog Berchem heette, maakte chef Davy Schellemans op korte tijd naam voor zichzelf en zijn restaurant. Zo zeer zelfs dat het kleine restaurant al snel uit zijn voegen dreigde te barsten.

In 2014 vond hij de tijd rijp om andere oorden op te zoeken. Hij verhuisde zijn hele hebben en houden naar den Dam. Voor Schellemans, die in de buurt opgroeide, voelde het een beetje als thuiskomen. Een gevoel dat veel Antwerpenaren met hem delen, zo blijkt, want wie in het weekend een tafel wil, reserveert maar best tijdig z’n plek. Anno 2021 is het vernieuwende Veranda een van de populairste en meest trendy restaurants van Antwerpen.

(foto: Instagram – Veranda)

Leuk weetje: toen Kanye West eind 2020 in Antwerpen was om aan zijn nieuwe sneakerlijn voor Nike te werken, werd hij in restaurant Veranda gespot. Zo trendy is deze hotspot dus. Niet dat Veranda het moet hebben van celebrity endorsements, want de keuken van chef Schellemans spreekt voor zich. Veranda werkt steevast met een verrassend seizoensgebonden menu van 2, 3 of 5 gangen, maar geloof ons: je legt je culinair lot graag in handen van de chef. In dat van de sommelier ook trouwens, want die schotelt je steevast een heerlijk verrassende natuurwijn voor.

Enfin, we kunnen hier paragrafen volschrijven over de onvergetelijke avonden die we al in Veranda hebben beleefd, maar geen van onze lovende woorden komt maar in de buurt van de real thing. Ga het dus vooral eens zelf uitproberen. Wedden dat u nog eens teruggaat?


Ook interessant

Meer van Den Dam