Slachthuis

Voorbereiding voor nieuwe Kalverwei gestart

Rendering van de toekomstige Kalverwei in de Slachthuisbuurt
Rendering van de toekomstige Kalverwei

Wie door de Kalverstraat rijdt, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: het gebouw van de voormalige milieudienst is gesloopt. Het gebouw werd vroeger gebruikt door de opleiding dierengeneeskunde en de stedelijke milieudienst, maar stond al jaren te verkommeren. Nu de afbraak gestart is, wil de stad snel beginnen met de werken aan de Kalverwei, het nieuwe buurtpark met speel- en sportplekken.

De Kalverwei is één van de onderdelen in de volledige heraanleg van de publieke ruimte in de Slachthuisbuurt. Als alles volgens planning verloopt, dan start de eerste fase van de heraanleg – het deel rond de Kalverwei en de oude slachthuishallen –  in februari 2024. Begin vorige maand is water-link alvast gestart met de voorbereidende nutswerken.

Het startschot voor een groenere Slachthuisbuurt

Door bestaande bomen maximaal te behouden, toekomstige bomen alle ruimte te geven, en een diverse mix van heesters, vaste planten, kruiden, grassen en bloemen aan te planten, krijgt de Slachthuisbuurt in de toekomst een veel groener karakter. Dankzij autoluwe speel-, sport- en ontmoetingsruimtes worden nieuwe en bestaande delen van de wijk met elkaar verbonden.

Schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder is laaiend enthousiast: “De Slachthuissite evolueert naar een nieuw stadsdeel. Bestaande delen van Antwerpen-Dam worden met deze nieuwe delen verbonden door speel-, sport- en ontmoetingsruimten. De sloop van het milieugebouw vormt de start van een groot kwalitatief herontwikkelingsproject. Dit project van bijna 40.000 m² groene publieke ruimte zal een enorme impuls aan dit gebied geven.” 

 

 


Ook interessant

Meer van Slachthuis