AgendaDen Dam leeft

Compagnie Frieda organiseert gratis toonmoment van ‘Dag 4’ op den Dam

(foto: Ruud De Keyser - Compagnie Frieda)

De kunstenaars slash theatermakers van Compagnie Frieda leggen momenteel de laatste hand aan hun voorstelling ‘Dag 4’, die op 4 maart in première gaat in Gent. De generale repetitie vindt een weekje eerder plaats in de voormalige slachthuishallen op den Dam. Op 25 februari kan je met je eigen ogen komen meegenieten van het visuele lichtspektakel dat Compagnie Frieda voor je maakt.

Samenspel van theater en beeldende kunst

Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren, beeldend kunstenaar Brecht Heytens en performancekunstenaar Janes Zeghers van Compagnie Frieda delen een sterke verwondering over licht. In ‘Dag 4’ brengen ze die verwondering tot leven in een samenspel van theater en beeldende kunst. Met een zelfontworpen bouwpakket van onder meer staal en artificieel licht creëren ze een seculiere reconstructie van de vierde dag van de schepping, de dag dat God de zon en het licht schiep. Ze nodigen je bij zonsondergang uit in hun werkplek om te komen kijken naar de wonderlijke wereld van licht die ze live voor u maken.

Uniek spel met licht

Terwijl je als toeschouwers rondwandelt in hun atelier, creëren ze ruimtes mét en vóór licht. Door aldoor op, om en af te bouwen, creëren ze een choreografie tussen mens en mechaniek en bieden ze het licht steeds wisselende invalshoeken om zich te manifesteren. Zo ontstaat een uniek en wonderlijk spel met licht, lijnen, vlakken, kleur en perspectief.

Het gratis toonmoment van ‘Dag 4’ vindt op 25 februari plaats in zaal De Grootte, de ruime polyvalente zaal van Archipel op de Slachthuissite. De voorstelling begint om 18u15.

 


Ook interessant

Meer van Agenda