AgendaDen DamDen Dam leeft

Kunst op den Dam: BANG expo

(foto: Ioana Tamas)

Wat is angst? Is het aangeboren of verwerven we het ergens onderweg? En waarom gaan we er allemaal op een andere manier mee om? Het zijn maar enkele vragen waarmee de organisatoren van kunstexpo BANG je met hun kunstwerken aan het denken willen brengen. De expo opent nu donderdag de deuren in tentoonstellingsruimte De Vleeshaak (Lange Lobroekstraat 120) op de Slachthuissite.

“BANG is een collaboratief project,” legt initiatiefneemster Alexandra Fraser uit. “Een initiatief van een internationale groep beeldende kunstenaars, zoals onder andere Milou Abel, Ioana Tamas, Myrthe Coenen en Justine en ikzelf. Hoe verschillend we ook zijn, toch vinden we elkaar in een gemeenschappelijke fascinatie voor de menselijke ervaring.”

“Vandaag de dag zijn gevoelens van isolatie, zorgen en onzekerheid bij iedereen bekend,” voegt Justine Lambrechts toe. “Door middel van artistiek onderzoek en collaboratie durfden we het aan om onze angsten te confronteren en te controleren, in de hoop te ontdekken dat de wereld niet zo’n angstaanjagende plek hoeft te zijn. We creëren een doolhof doorheen de menselijke geest door een verscheiden verzameling werken te presenteren dat reflecteert over onze bekommernis. We nodigen hierbij ons publiek graag uit om deze angsten, zowel rationeel als irrationeel, verder te exploreren met ons.”

Deelnemende kunstenaars zijn: Milou Abel, Roma Gavryliuk, Lies Jacobs, Justine Lambrechts, Myrthe Coenen, Alexandra Fraser, Ioana Tamas, Pierre-Emmanuel Maréchal, Juliane Schreiber, Ted Oonk, Mora Alexandru, Özge Akarsu, Noga Karpel en Irma Maria Marcel.

Wil je een kijkje nemen? De deuren van BANG zijn op 14, 15 en 22 oktober open van 18u tot 22u. Op 16, 17, 23 en 24 oktober kan je er tussen 11u en 18u terecht.


Ook interessant

Meer van Agenda